بناهای تاریخی استان کردستان
به وبلاگ احمدی خوش آمدید مدیر وبلاگ
کلبه اندیشه و احساس 1
بنـــــــر تبلیغاتی رایـــــگان 1
کشتی.کامیاران 1
ردیاب جی پی اس ماشین
ارم زوتی z300
جلو پنجره زوتی

پالنگان،کامیاران ،کردستان






 بناهای تاریخی استان کردستان


زیارتگاه بابا گرگر
baba gorgorاين بنا در روستای باباگرگر وجود دارد. اين شخص در کنار اسم خودش يعنی سيد جمال الدين موسی رضا به اسم باباگرگر شهرت يافته است. در نزديکی اين بنا چشمه آب کربنات کلسيم وجود دارد. اين چشمه باعث پوششی در آن منطقه شده که به اسم دراگون شهرت يافته است. گفته می شود چشمه آب از شکافهای زيادی در آن حوالی سرچشمه می گيرد و دارای طعم تلخ و شوری می باشد. اين چشمه برای درمان امراض پوستی مفيد است. اين منطقه پتانسيل خوبی برای جذب توريست در استان دارد.

زیارتگاه عبدالله
taqe gorehازیارتگاه عبدالله از نوادگان امام هادی می باشد. اين مکان دارای ساختاری قديمی می باشد و در خيابان صلاح الدين ايوبی سنندج بنا شده است.

زیارتگاه پيرعمر

مرقد ذکر شده در خيابان امام خمينی سنندج واقع شده است و به اسمی که در بالا ذکر شده شهرت يافته است. در نزديکی اين مقبره يک مدرسه وجود دارد که در سال 1297 هجری يعنی در هنگامی که اتاقهای زيادی به آن اضافه شد توسعه پيدا کرد. نظرات مختلف زيادی درباره اينکه اين مقبره متعلق به چه کسی است وجود دارد. لازم بذکر است که اين مکان يکی از اماکن مذهبی استان می باشد.

کتيبه اورامان

در کوه زينانه مريوان قرار گرفته است و بشکل هلال حک گرديده است. در داخل قوسی مصنوعی کنده کاری بطول 2.5 متر و عرض 30 متر وجود دارد. حکاکيهای ويژه ای در قسمت بالاتر اين اثر وجود دارند. همچنين دست نوشته ديگری در مجاورت آن به خط ميخی موجود است که شايد مربوط به هزاره دوم قبل از ميلاد و آغاز اولين هزاره قبل از ميلاد باشد.

حمام قسلان

qaslan bathحمامی قديمی است از دوره قجر در روستای قسلان قروه به فاصله 10 کيلومتری از قروه و شرق سريش آباد. طرحهای معماری داخلی حمام، کاشيکاريها و ديگر قسمتها قابل توجه می باشند. با توجه به اينکه يک امامزاده و نيز چشمه آبمعدنی باباگرگر در اين منطقه واقع هستند لذا از نظر توريستی بسيار مورد توجه می باشد.

 

بازار سنندج و آصف

bazaarاز ديگر بناهای تاريخی کردستان، می توان بازار سنندج و بازار آصف سنندج را نام برد. اين دو بنا بر پايه سبک معماری دوره صفويه ساخته شده اند و دارای ارزش بسياری می باشند. 
از ديگر بازارهای قديمی استان می توان شيخ تاجوان چی و اردلان را در سقز و بازار سرپوشيده اورامی ها را در مريوان نام برد

برج آجری آوشقون بابا

اين برج تاريخی در قسمت غربی روستاه عربشاه در حدود 40 کيلومتری جنوب بيجار –نزديک به جاده همدان به بيجار- واقع گرديده است. شکل اين بنا، مصالح بکار رفته و نوع گنبد آن نشانگر اين است که اين بنا بجامانده از قرون پنجم و ششم بعد از ميلاد می باشد. اين برج بابا شاه ناميده می شود و بر طبق کتيبه گچی آن علی اشرف آنرا در سال 1322 بعد از هجرت بنا کرده است. اين برج آجری به دوران سلجوقی برمی گردد.


آرامگاه سليمان بگ

اين مقبره متعلق به يکی از نوادگان ميرزا بگ، حاکم دوره شاه تهماسب صفوی می باشد. بر طبق باورهای مذهبی گفته می شود که وی دخترش را به برادرزاده اش داد و سپس حکومت بانه را به دامادش واگذار نمود. مقبره سليمان بگ در سه کيلومتری غرب بانه قرار دارد و بر روی قبر 1010 هجری يعنی زمان مرگ وی حک شده است

مسجد جامع سنندج(دارالاحسان)
jame, mosque(sanandaj)اين بنا که در خيابان امام خمينی سنندج قراردارد در سال 1227 هجری بوسيله امان الله خان اردلان ساخته شد و از چندين محوطه بزرگ تشکيل شده است. حياط آن بکلی تخريب شده است. از خصوصيات عمده اين مسجد دکورهای هفت رنگ، آجرهای لعاب کاری شده به جای سنگ کف پوش و مهمترين خصوصيت آن نوشتن دو سوم از يک جزء قرآن بر روی کتيبه های مسجد است.

زيارتگاه و مسجد هاجرخاتون
hajar khatoonاين بنا در يکی از نواحی قديمی سنندج بنام سر تپوله بنا شده است، که ساختمانهای پيچيده و تودرتو که شامل زيارتگاه، مسجد، مدرسه دينی و مقبره مطهر شيوخی که پيرو هاجر خاتون خواهر امام رضا بوده اند می باشد.

ديگر مساجد قدیمی
خانه آصف وزيری
asef houseيکی از جذابترين بناهای تاريخی در سنندج خانه آصف می باشد. قدمت اين بنا به 130 سال پيش باز می گردد و در مرکز شهر واقع شده است. گچبريهای اين بنا و نيز پنجره های آن زيبايی خاصی را به آن بخشيده است. علاوه بر آن، نوع معماری مجسمه های سنگی و قوس ها باعث جذابيت بيشتر اين بنا گرديده است. 


asef houseيکی ديگر از شاخصه های اين بنا حمام بزرگ آن است که در داخل حياط بزرگ آن واقع شده و دارای ارزش قابل ذکريست.
 
Jame' Mosque (Saqez)از ديگر مساجد قديمی در استان می توان مسجد جامع دارالامان (سنندج)، مسجد جامع خسروآباد (بيجار)، مسجد دو مناره (سقز)، مسجد جامع دوره قاجاريه (سنندج)، مسجد سرخ (مريوان)، مسجد عبدالله عمران (مريوان) و مسجد جامع سقز (سقز) را نام برد.
قلعه حسن آباد
که در 8 کيلومتری جنوب سنندج واقع شده و مسند دولت بوده است در دوره صفويه بوسيله هلو خان بنا گرديد. در حال حاضر فقط خرابه های آن برجاست.

قلعه قمه چوکی
qamechoqay castleدر فاصله 12 کيلومتری از قمه چوکی-روستايی در بيجار-و به طرف شمال جاده بيجار-تکاب قرار دارد. اين قلعه می تواند به عنوان بنايی بی همتا در استان به حساب آيد و به قرون نهم يا هشتم قبل از ميلاد رجعت داده می شود. در قسمت غربی اين ساختار ناحيه ای به عمق 100 متر وجود دارد که سکوی غربی قلعه را به جاده ای ناهموار متصل می سازد. بانيان اين بنا در اين بخش يک شاهکار را در استحکامات بنا با طول 100 متر و ارتفاع 15-20 متر بوجود آورده اند. اين بنا از سنگهای بزرگی ساخته شده که بر استحکام بنا می افزايند. اين سبک از معماری به هزاره اول قبل از ميلاد باز ميگردد. در حاشيه شمالی قلعه، شکافی به طرز ماهرانه ای تراش خورده است. درحاليکه در شمال شرقی پله های بيشماری وجود دارند که نمايانگر سه دوره سکونت مادها، اشکانيان و پارتها می باشد. در دوره مغولها محرابی کوچک با چهار پله بنا شد که آثار بجا مانده از آن بسيار جالب توجه می باشد. ساخت اقامتگاه خشتی و آجری در محدوده
غار کرفتو
karaftoo caveغار کرفتو در ديواندره، در حدود 72 کيلومتری شرق سقز واقع شده است. بر طبق مطالعات انجام شده، در دوران مزوزويک اين غار زير آب بوده و در پايان اين دوره زمين شناسی سر از آب بيرون آورده است. کرفتو غاری طبيعی و کلسيمی است و در دورانهای مختلف، تغييراتی همراه با سازگاری انسان با آن داشته است.
اين غار درون کوه قرار داشته و دارای چهار طبقه می باشد. بسياری از محققان از جمله دمرگان، راولينسون، کارپورتر، خانيکف و فونگال از کرفتو بازديد کرده اند و پيش نقشه های آن را طرح ريزی کرده اند. درازای آن حدود 750 متراست و گذرگاههای زيادی نيز در ميان آن قرار دارد. در خلال زندگی غارنشينی انسان، تغييرات زيادی در آن بوجود آمده است که از مهمترين آنها تغيير ورودی غار و درست کردن چندين اتاق و سالن در داخل آنرا می توان نام برد. از نقطه نظر معماری اين غار دارای چهار بعد معماری است که در عرصه هنر معماری از اهميت زيادی برخوردار است. در اين معماری اتاقها و گذرگاهها به هم متصل هستند، تعدادی پنجره و سوراخ در نمای بيرونی تعبيه شده است. حکّاک های زيادی در موضوع حيوان، انسان و گياهان در روی دیوارهای غار پيدا شده است که دارای مايه های مذهبی نيز می باشند. 
karaftoo cave
 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







+ نوشته شده در جمعه 12 آذر 1394برچسب:,ساعت 17:27 توسط فردین احمدی |




انتخابات شورای شهر کامیاران مهندس زاهد نباتی
انتخابات شورای شهر کامیاران مهندس زاهد نباتی
انتخابات شورای شهر کامیاران مهندس هوشنگ مهدی
انتخابات شورای شهر کامیاران مهندس هوشنگ مهدی
انتخابات شورای شهر کامیاران مهندس زاهد نباتی
انتخابات شورای شهر کامیاران مهندس زاهد نباتی
ثبت حریم 20 اثر تاریخی
ثبت ملی روستای پالنگان و روستای ژیوار
پالنگان، سفری بیادماندنی به یک روستای پله‌کانی
جشن نوروز در استان کردستان روستای پالنگان
گزارش یک گردشگر از تاریخ وطبیعت پالنگان
دوره ارتفاع و فضای معلق (مریوان)
مدیر وبلاگ
مسابقات کشتی به مناسبت جام رمضان در شهرستان کامیاران
جشنواره نوروزی پالنگان، از روایت شکست اهریمن تا معرفی جاذبه های گردشگری+تصویر
فاصله بین کامیاران و روستای پالنگان
پالنگان زیباتر از ماسوله+ عکس
عکسهایی از پالنگان 2
برگزاری مراسم پر شکوه فرهنگی و هنری نوروز در پالنگان + تصاویر
سفری به کردستان - روستای پالنگان (از دید یک مسافر)
عکسهایی از پالنگان
پالنگان،کامیاران ،کردستان
کتیبه تنگی بر هورامان
مسابقه دوستانه کامیاران و روانسر به میزبانی شهر روانسر برگزار شد
هنرمند سیدمحمد صفایی
خوا له خوش بو حه ق شناس
مدیر ولاگ
شعر در وصف معلم
راهیابی گروه هنرهای نمایشی توسکا به چهارمین جشنواره منطقه ای زاگروس
زیبا بودن
در کلبه ما رونق اگر نیست صفا هست
هرس کردن درختان فضای سبز و ایجاد فرم های جذاب و متنوع
گلکاری بسیار وسیع در سطح شهر بوشهر
پس لرزه های تئاتر کامیاران و گروه هنری توسکا